Sinterklaas komt steeds dichterbij en ... Sinterklaas betekent speculaas
Dus besloot ik het te gaan bakken en dat met jullie te delen!
Benodigheden:
Voor flink wat stukken
200 gram zelfrijzend bakmeel (of bloem met wat bakpoeder)
80 gram donkere basterdsuiker
2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
125 gram boter, in blokjes
Voor flink wat stukken
200 gram zelfrijzend bakmeel (of bloem met wat bakpoeder)
80 gram donkere basterdsuiker
2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
125 gram boter, in blokjes
snufje zout
Meng de bloem, suiker, boter, kruiden, boter en zout.
Dan lijkt het al veel meer op speculaas...
Dek hem af(in bijv een zakje)en doe die in de koelkast voor 30min.
Verwarm de oven voor op 175°C
Daarna pak je een bakplaat en bakpapier en daarop rol je de bal uit tot 1cm dik.
Bak gedurende 30-35 minuten. Laat afkoelen en breek /snijd in stukken
Love
Anne
Geen opmerkingen:
Een reactie posten