Pagina's

zondag 17 november 2013

Speculaas!

Heyy,
Sinterklaas komt steeds dichterbij en ... Sinterklaas betekent speculaas 
Dus besloot ik het te gaan bakken en dat met jullie te delen!

Benodigheden:

Voor flink wat stukken
200 gram zelfrijzend bakmeel (of bloem met wat bakpoeder)
80 gram donkere basterdsuiker
2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
125 gram boter, in blokjes

snufje zout
2 eetlepels ijskoud water


Meng de bloem, suiker, boter, kruiden, boter en zout. 


Voeg het water toe en kneden maar.
Dan lijkt het al veel meer op speculaas...
Dek hem af(in bijv een zakje)en doe die in de koelkast voor 30min.
Verwarm de oven voor op 175°C
Daarna pak je een bakplaat en bakpapier en daarop rol je de bal uit tot 1cm dik.

Bak gedurende 30-35 minuten. Laat afkoelen en breek /snijd in stukken


Mmm het ruikt altijd zo lekker!

Love
Anne


Geen opmerkingen:

Een reactie posten